preskoči na sadržaj

Škola za primalje Zagreb

Login
Tražilica
 

 

 

 

Pritisnite sliku za pregled priručnika.

 

GODIŠNJAK MATURANATA

Godišnjak maturanata škole

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 10. 2013.

Ukupno: 117409
Danas: 17

O školi

Škola za primalje Zagreb nalazi se na Vinogradskoj cesti 29, u krugu Kliničkog bolničkog centra "Sestre milosrdnice". To je četverogodišnja strukovna škola koja u svom sastavu ima i učenički dom za smještaj učenica koje dolaze u Školu s područja izvan Zagreba. Škola svake godine upisuje po dva razreda učenika (56).

Nastavni program za primalje sastoji se od teoretskog i praktičnog dijela. Praktični dio programa ostvaruje se većim dijelom na bolničkim odjelima Vinogradske bolnice, koja je nastavna baza Škole, ali i Kliničke bolnice “Merkur”, Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici i Kliničke bolnice "Sveti Duh".

Zgrada Škole nalazi se na brijegu, u zelenilu, u mirnom okruženju. To je moderna zgrada, vrlo dobro opremljena nastavnim pomagalima i računalima u kojoj se dobro radi i ugodno živi. Cilj kojem težimo je kvalitetena škola, kvalitetna po sadržajima važnim za primaljsku struku, ali i po metodama poučavanja i cjelokupnom pristupu našim učenicima. Potičemo rad koji učenike i nastavnike stavlja u suradnički odnos i koji razvija kritičko mišljenje. Neophodnim smatramo poticanje cjelokupnog razvoja osobnosti naših učenika s osobitim naglaskom na razvoj emocionalne stabilnosti, samopouzdanja i samopoštovanja, sposobnosti za timski rad, empatije i ostalih socijalnih vještina. Jer, dobra primalja, osim što mora dobro poznavati struku, mora biti cjelovita osoba. Ovakvim radom omogućujemo našim učenicima zadovoljavanje osnovnih potreba i u školskoj sredini. Nastojimo da osjete da su nam važni, da im omogućujemo zabavu i slobodu biranja i mišljenja te da osjete pripadanje ovoj sredini. Nastojimo omogućiti razne sadržaje u kojima učenici mogu doživjeti uspjeh. Zato osim redovnih nastavnih sadržaja biraju za sebe i mnoge izvannastavne aktivnosti, sudjeluju na tribinama (spolnost, pušenje) i natjecanjima , (državno natjecanje iz zdravstvene njege, natjecanja iz općeobrazovnih predmeta, sportska natjecanja, Lidrano, Domijada) i humanitarnim akcijama vezanim uz rad Crvenog križa, rad Odjela za alkoholizam i druge ovisnosti KBC-a “Sestre milosrdnice”. Škola je uključena u projekt E-medica.

Mi smo mala škola, koja pod istim krovom ima i učenički dom, pa upravo stoga dobro poznajemo naše učenike, njihove obiteljske prilike, individualne osobitosti i potrebe te njegujemo pozitivno i prihvaćajuće ozračje u kojem radimo.

Autor Gordana Tobisch

preskoči na navigaciju